The Single Best Strategy To Use For Natte slakken

Een slak legt zo'n vijfhonderd eitjes en die zijn nu allemaal uitgekomen. "Er zijn nu ontzettend veel slakken", bevestigt boswachter Frans Kapteijns. "En dat heeft alles te maken satisfied de grote hoeveelheid regen die dit voorjaar is gevallen."

Om het ecologisch evenwicht in jouw tuin te bewaren, kan je toevlucht nemen tot de  natuurlijke vijanden van de slakken. Vogels, kikkers, padden, kippen en egels (lees hier hoe je zelf voor een egelvriendelijke tuin zorgt) zien de slakken als een lekker hapje.

Om te voorkomen dat andere dieren zoals egels en padden nadelige gevolgen ondervinden van het gebruik van slakkenkorrels kan je het beste kiezen voor niet schadelijke slakkenkorrels.

Slakken kunnen bijvoorbeeld bij een wat vochtige periode een behoorlijk plaag vormen in je tuin en moestuin. Niet alle soorten gaan knabbelen van je planten.

Om slakken in huis en andere problemen te voorkomen, pak je dus het beste de oorzaak aan. Doorway de kruipruimte onder je huis te isoleren met Drowa isolatiechips daalt de luchtvochtigheid in huis. Op deze manier bestrijd je (naakt)slakken en andere vochtproblemen.

De timing is dus in alle opzichten goed op het minute, maar vooral het weer lijkt een doorslaggevende rol te spelen. Om zich te verplaatsen gebruiken slakken hun bekende slijm.

Door slakkeneitjes op te sporen en te vernietigen voorkom je ook dat je Natte slak previous krijgt van een slakkenplaag. De eitjes zien en doorschijnend wit uit en de slak legt ze meestal in de bodem of bijvoorbeeld onder blad wat in je tuin ligt of andere plantresten.

Uiteraard is het niet aan te bevelen om dit op eetbare gewassen te strooien, het is voornamelijk geschikt voor sierplanten. En als het geregend heeft, moet je opnieuw beginnen. De idea is dus enigszin s bewerkelijk.

Zodra de zon ondergaat, komen de naaktslakken uit hun ondergrondse holen tevoorschijn. Vooral in het natte voorjaar zien de slakken het jonge groen als een lekkere snack.

verschillen – maar wel regent het heel vaak. We hebben al bijna twee weken geen enkele droge dag meer gehad. En dat natte weer, daar zijn slakken dol op.

Behandel steeds volledige borders of stroken in de tuin. Het heeft geen zin om enkel wat aaltjesoplossing rond elke plant aan te gieten. De slakken zitten verdeeld in de grond en doorway enkel rond de planten te gieten, geef je veel te weinig nematoden per m² om influence te hebben.

Slakken bestaan voor meer dan 80% uit drinking water. Het is dan ook belangrijk dat ze niet uitdrogen. Om dit te voorkomen, kruipen slakken graag in vochtige ruimtes.

Naaktslakken houden van donkere, vochtige plekken en verstoppen zich overdag op de grond, diep tussen de planten.

De nematoden kunnen vanaf half maart tot 50 % oktober toegediend worden (min. 6 °C bodemtemperatuur). Onze tips & tips om plaaginsecten natuurlijk te bestrijden satisfied aaltjes vind je hier.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *